

"Prospects and Challenges for Sustained Growth in Asia"

Date: Tuesday, December 18, 2018

Time: 10:00 – 15:00*

Venue: lino Hall & Conference Center 4F

^{*} Light lunch and refreshments will be provided.

Overall Program	
9:40 - 10:00	Registration
10:00 - 10:05	Welcoming Remarks (5 min) Dr. Adam Posen (President, Peterson Institute for International Economics (PIIE))
	Session 1: Book Launch
Moderator: Mr. Akio Fujii (Nikkei)	
10:05 - 10:35	 Presentations (30 min) Macro: Dr. Jérémie Cohen-Setton (Research Fellow, PIIE) Demographics and trade: Dr. Thomas Helbling (Assistant Director, Asia and Pacific Department (APD), International Monetary Fund (IMF))
10:35 - 11:15	 Panel Discussion (40 min) The presenters will join the following panelists. Panelists: Demographics: Mr. Hiroshi Nakaso (Daiwa Institute of Research, former Deputy Governor of Bank of Japan) Monetary: Prof. Ryuzo Miyao (University of Tokyo) Trade: Prof. Yorizumi Watanabe (Keio University)
11:15 - 11:30	Coffee Break (15 min)

Session 2: G20 Cooperation and Regional Trade as Engines for Asian Growth		
Moderator: Mr. Odd Per Brekk (Deputy Director, APD/IMF)		
11:30 – 12:45	Keynote Speech (20 min) Mr. Masatsugu Asakawa (Vice Minister for International Affairs, Ministry of Finance)	
	 Presentations (45 min) "Can We Develop an Asian Growth Model for Today?" Dr. Adam Posen (President, PIIE) "The Evolving Role of Trade in Asia: Opening a New Chapter" Dr. Changyong Rhee (Director, APD/IMF) "The role of Japan: Rule-based Bridge Building" 	
	Mr. Tadao Yanase (Special Adviser to the Minister, Former Vice-Minister, Ministry of Economy, Trade and Industry)	
	Q&A Session (10 min)	
12:45 – 13:15	Break (Light lunch and refreshments will be provided.)	
	Session 3: Short-term Prospects and Risks	
Moderator: Mr. Chikahisa Sumi (Director, IMF Regional Office for Asia and the Pacific)		
13:15 – 14:30	Roundtable Discussion by IMF Resident Representatives (75 min) Resident representatives from IMF will discuss current economic and market developments, including tensions in different countries of the region.	
	 Panelists: Mr. Paul Cashin (Assistant Director, APD/IMF) Mr. Alfred Schipke (China, Senior Resident Representative) Mr. John Nelmes (Indonesia, Senior Resident Representative) Mr. Andreas Bauer (India, Senior Resident Representative) Mr. Yasuhisa Ojima (Myanmar, Resident Representative) Mr. Tubagus Feridhanusetyawan (Sri Lanka / Maldives, Resident Representative) Mr. Neil Saker (Mongolia, Resident Representative) 	
14:30 – 14:55	Q&A Session (25 min)	
14:55 – 15:00	Closing Remarks (5 min) Dr. Changyong Rhee (Director, APD/IMF)	

Acknowledgement: IMF and PIIE are grateful to the Asian Development Bank Institute (ADBI) and Japan Center for International Finance (JCIF) for distribution of the program.